header ktima


 

Στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας καλλιεργούμε, εδώ και τέσσερις γενιές, την τοπική ποικιλία Μάκρης στον παραδοσιακό μας ελαιώνα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε τη δυνατότητα εξαγωγής «εν ψυχρώ» του ελαιολάδου μας, στο ιδιόκτητο διφασικό μας ελαιοτριβείο, λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή των ελιών.

Τα τελικά προϊόντα ελαιολάδου αποθηκεύονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενο περιβάλλον μέχρι και την εμφιάλωσή τους.

Οι επιτραπέζιες ελιές επεξεργάζονται με φυσικό τρόπο και τα τελικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, μαρτυρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μάκρης και του λόφου Κώνου (Konos)!

Ελαιώνας

Ιδιόκτητος - Παραδοσιακός ελαιώνας με ελαιόδεντρα ηλικίας της γηγενούς ποικιλίας Μάκρης, ηλικίας 200 και πλέον ετών καθώς και νεότερων αποτελούν την κληρονομιά της οικογενείας Μιχελή.

Εφαρμόζονται ορθές καλλιεργητικές πρακτικές για  τα  δέντρα  και φιλικές προς το περιβάλλον.

konos_olive_grove.jpg

Στη διαμόρφωση των τελικών προϊόντων που καλλιεργούνται καθοριστικό ρόλο παίζουν τόσο το ιδιαίτερο μικροκλίμα όσο και το σχιστολιθικό υπέδαφος του λόφου. Από τη μια το υψόμετρο και από την άλλη η αύρα του θρακικού πελάγους, το οποίο απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το κτήμα, αποτελούν τη βάση του μικροκλίματος της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Αλεξανδρούπολης που καλλιεργούμε, βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Μεσογείου παρέχοντάς μας ένα αίσθημα γνήσιας υπερηφάνειας για τα μοναδικά προϊόντα, που παράγουμε.

Φιλοσοφια

Στο Κτήμα Μιχελή η καλλιέργεια γίνεται με την αδιάλειπτη παρουσία μας στον ελαιώνα. Η εμπειρία των προηγούμενων γενεών συνδυάζεται με σύγχρονες τεχνικές καθ’ όλη την πορεία παραγωγής.

IMG_20180303_153236.jpg

Κεντρικός γνώμονας της πορείας μας είναι η ποιότητα και η παραγωγή προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά που μαρτυρούν την ιδιαίτερη περιοχή του Κώνου.

 

  

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η διαδικασία συγκομιδής των ελαιοκάρπων ξεκινάει τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη και διαρκεί περίπου ένα μήνα, βάσει των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Το κύριο μέσο συγκομιδής είναι ένα στιβαρό αυτοκινούμενο μηχάνημα, το οποίο προσαρμόζει το μπροστινό του τμήμα ανάλογα με τον κορμό και την κλήση κάθε δέντρου, ασκώντας υψηλή δόνηση.

DSC_2159.JPG

konos_olive_harvest.jpg

Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του καρπού, ενώ στη συνέχεια, μαζί με την ομάδα μας με σύγχρονα ελαιοραβδιστικά (παλμικής κίνησης) μηχανήματα εξασφαλίζουμε την ακεραιότητα καρπού και κλαδιών δέντρου συγχρόνως με την ταχύτητα συγκέντρωσης των ελιών.

 

 

 

 

Ελαιοτριβείο

konos olive mill evoo

Ιδιόκτητο, διφασικό και ψυχρής έκθλιψης μέσω του οποίου μας δίνεται  η  δυνατότητα  να  εξάγουμε το  ελαιόλαδο λίγες  μόλις  ώρες έπειτα τη συγκομιδή των καρπών, αβίαστα χωρίς προσθήκη νερού.

Αυτό  έχει  ως  αποτέλεσμα  να  μην  απομακρύνονται και  να  μη καταστρέφονται πολύτιμα βιοενεργά συστατικά του (όπως βιταμίνες, λιπαρά  οξέα  και  πολυφαινόλες).

Μας επιτρέπει να λαμβάνουμε το βέλτιστο του καρπού!

Εξαγωγή «εν ψυχρώ»

Η έκθλιψη των ελιών, γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 25 oC καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το ελαιόλαδο απελευθερώνεται μέσα από την πάστα και τον χυμό της ελιάς κάτω από ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες μάλαξης της ελαιόμαζας.

3 fresh green konos mill paste makri

 

 

 

 

konos_olive_mill.jpg

 

 

 

 

 

konos cold extraction evoo

 

 

konos_inox_tanks.JPG

Οι ελεγχόμενες συνθήκες του ελαιοτριβείου υφίστανται και στον χώρο της αποθήκευσης, ακολουθώντας ακόμη πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Ανοξείδωτες δεξαμενές φύλαξης με κώνικο πυθμνένα για την υποβοήθηση της φυσικής καθίζησης.

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας έρχονται και προστίθενται στην εξίσωση της ολικής προφύλαξης των ελαιολάδων μας για την παραμονή τους στο χώρο της επιχείρησής μας, μέχρι και την τελική εμφιάλωση βάσει παραγγελίας.

 IMG_20200615_115911.jpg  IMG_20200615_125718.jpg