Τα σύνεργα της τοματοσαλάτας στον "Γαστρονόμο"

gastronomos_konos_salad.jpg

Μια χωριάτικη σαλάτα με "ταυτότητα" και χαρακτήρα!

Τα απαραίτητα επώνυμα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από παραγωγούς της χώρας μας. Έδωσαν "ταυτότητα" και μαρτύρησαν τον γαστρονομικό τους χαρακτήρα στην παραδοσιακή ελληνική "χωριάτικη"  σαλάτα του καλοκαιριού.

  • Ελιές Μάκρης και Ελαιόλαδο Full Moon Harvest, Konos, Κτήμα Μιχελή
    Ολόγευστες και σαρκώδεις ελιές Μάκρης φυσικής ζύμωσης στην άρμη, κι ένα εκλεκτό ελαιόλαδο νυχτερινής συγκομιδής, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Οκτωβρίου. Γλυκόπιοτο λάδι, μοσχοβολά βότανα, μαργαρίτα, κατιφέ και χαμομήλι.
  • Αγουρέλαιο Thallon
    Αγουρόλαδο από χοντροελιά Χαλκιδικής εξαιρετικά ισορροπημένο, με τσαγανό, και με εξίσου έντονο φρουτώδες, πικρό και πικάντικο. Γρασίδι, πιπέρι, ντομάτα και χόρτα, σε ένα σπαρταριστό λάδι που αναδεικνύει την ποικιλία Χαλκιδικής.

  • Ξίδι βαλσάμικο, Terra Creta
    Από την παραδοσιακή κρητική ποικιλία Ρωμαίικο, χωρίς θειώδη και ζάχαρη, παράγεται στην Κρήτη αυτό το πικάντικο ξίδι. Η γλύκα, η τόλμη, το βάθος και η νοστιμάδα του οφείλονται στις αποξηραμένες στη σκιά, μαύρες σταφίδες που προστίθενται στο ξίδι, καθώς και στην εξάμηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

  • Φέτα ελαφριά, Μίχου Δορκάδος
    Τραγανή, γαλατένια γεύση με βάθος, ισορροπημένη σε οξύτητα και αρμύρα, με απαλά βοτανικά αρώματα. Ένα έξοχο αιγοπρόβειο τυρί, με λιγότερα λιπαρά αλλά πολύ πλούσια γεύση. Εξίσου ενδιαφέρον και ταιριαστό για την ντοματοσαλάτα είναι και το κατσικίσιο τυρί τους.

  • Βιολογικό παξιμάδι βρόμης, Φούρνος Ντουρουντούς
    Ζυμώνονται με 100% αλεύρι βρόμης ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας, με προζύμι σταρένιο και μαγιά, χωρίς προσθήκη αλατιού. Έχουν συμπυκνωμένη, ελαφροκαβουρδισμένη γεύση. Φοβερή παραδοσιακή συνταγή από τα Σφακιά της Κρήτης.

  • Βιολογική ρίγανη Adam Village
    Καλοδιαλεγμένα μυρωδικά βότανα με δυνατά αρώματα σπό πιστοποιημένους μικρούς βιοκαλλιεργητές από τα Γρεβενά, τη Θεσπρωτία, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τη Σάμο. Μαζί οι γλυκές ντομάτες κι η μοσχοβολιστή ρίγανη φέρνουν το καλοκαίρι στο πιάτο.

  • Αλάτι Κυθήρων Αστάρτη, Tzortzopoulos Estate
    Μαζεμένο με το χέρι από τα άγρια βράχια των Κυθήρων. Σε περιορισμένες ποσότητες, νόστιμο, ανεπεξέργαστο και γεμάτο μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φουλ ιωδιούχα γεύση με αληθινή ουσία.

  • Κρίταμος σε άρμη, Promithion
    Υπέροχα τραγανός κρίταμος συριανός, καλλιεργημένος βιολογικά από την Έλενα Συργανίδου, με την επίβλεψη της γεωπόνου μητέρας της, Κικής Κωνσταντινίδου, στο χωράφι τους στον Φοίνικα. Γλυκόπικρη και πικάντικη νοστιμιά, που κολακεύει τη ντοματοσαλάτα. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το πέστο κρίταμου με καρύδι, ελαφρώς καρυκευμένο. 


Στο κατάστημα Olicatessen στη Θεσσαλονίκη βρίσκουμε όλα τα προϊόντα και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη βοήθεια.

Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου

Φωτογραφία: Γιάννης Βασταρδής / Snap Studio - Food stylist: Μαρία Παναγιωτονάκου

Πηγή: http://www.gastronomos.gr/tomatosalata